2016. július 13., szerda

Chocolate Book Tag – A csokis könyv tag

Drágák!

Egyre több könyves tag kering a neten, időnként engem is bejelölnek, így most a csokis könyves tag-et töltöm ki, aminek a lényege az, hogy a könyveket a csokikhoz hasonlítjuk. Hát lehetne valami ennél íncsiklandozóbb? A csoki és a könyvek együtt verhetetlenek! :)
Tejcsokoládé – egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni:
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek trilógia – Régóta fenn van már a listámon, és tényleg kíváncsi vagyok rá, mert állítólag ez a trilógia ütősebb, mint a Végzet ereklyéi sorozat. Állítólag nagyban hasonlít a már említett Végzet ereklyéi sorozatra, s emiatt kap hideget-meleget is, azonban persze hogy hasonlít, ha egyszer az előzményét meséli el.
Étcsokoládé – egy sötét témájú könyv:
Katja Millay: A Nyugalom tengere – A könyv több ki nem mondott tragédiát dolgoz fel, és bár fellelhetők rajta sötét foltok, azért alapjában véve nem annyira borongós hangulatú – nem is szeretem azokat a könyveket, amelyek nagyon sötét témájúak – viszont annál szebb. Tervezem is, hogy hozok róla kritikát, mert az egyik kedvenc könyvem lett, és gyönyörűen van megírva, nem tudok túl sokáig beszélni róla spoiler nélkül, de annyira megfogott, hogy még most is a hatása alatt állok.
Fehér csokoládé – egy vidám könyv:
Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi – Tudom, hogy a magyar írónő regénye mostanában sok negatív kritikát kap, ettől függetlenül pár éve, mikor én olvastam nekem nagyon jól jött, mert egy borongós időszakon voltam túl. Nagyon sokat nevettem az olvasása közben (anyukám többször megmosolygott közben ^^), aranyos, szerethető és csodálatosan kivitelezett történet ez, amit csak szeretni lehet. A karakterek el vannak túlozva (persze pozitívan), ami csak segít abban, hogy ne felejtsd el őket, emlékezetesek maradjanak. Ráadásul ezerrel tombolt A neveletlen hercegnő feeling is az összes kötetben.
Csokoládé, aminek karamell van a közepén – egy könyv, ami ellágyított:
Jenny Han: Nyár trilógia – A választásom egyértelmű. Imádtam ezt a sorozatot, olyan csodálatos volt, a szereplőket hamar a szívembe zártam, és totál ellágyultam Conrad és Belly karaktereitől. Az első könyv, amin elsírtam magam; nem is sírás volt igazából, csak megkönnyeztem, és végig annyira könnyed, romantikus történet volt. (A blog oldalsávjában található első idézet is a trilógia harmadik és egyben utolsó kötetéből való, ez sokat elmond imádatomról)

Snickers – egy könyv, amiért megőrülsz (a book you’re going “nuts” about)
Agatha Christie: Tíz kicsi néger – Ez volt az első könyvem a krimi koronázatlan királynőjétől és a nagynénim korholt is érte, amiért ilyen erőssel indítottam krimiből, mert azelőtt sohasem olvastam a műfajban. Viszont talán pont emiatt annyira megkedveltem mind a műfajt, mint az írónőt, hogy azóta csaknem az összes könyvét elolvastam, és nem bántam meg. A könyvről bátran állíthatom, hogy a legjobb krimi a világon, zseniálisan megtervezett, kivitelezett és még az egekig marasztalhatnám, azonban sajnos a többi pontra is kell írnom valamit.
Ostyamentes Kit Kat – egy könyv, ami meglepett téged:
E. Lockhart: A hazudósok – Csak azért olvastam el, mert megfogott a fülszöveg utolsó sora: ”Olvasd el! És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!”. Hű. Nagyon ígéretesnek hangzott, azonban sem a borító, sem a történet nem tetszett először. Szentül meg voltam győződve arról, hogy utálni fogom. De szerettem. Ó, de még mennyire, hogy szerettem! A végével kapcsolatban csak a fülszöveget tudom idézni. ”Olvasd el! És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!”
Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral – egy könyv, amit bármikor újraolvasol (comfort read):
J. K. Rowling: Harry Potter sorozat – Nagyon ritka az, ha én egy könyvet többször is elolvasok, és ez régen sem volt másként. A Harry Potter köteteket viszont sokszor elolvastam, a Tűz serlegét szám szerint ötször. Na, de ki ne szeretné a kiválasztott Harry-t, a stréber Hermionét, a dilis Ront, és a gonosz (de szexi :D) Draco Malfoyt?

Bonbon – egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:
Joss Stirling: Lélektársak trilógia – Ez a pont itt az ajánló helye úgy érzem, tehát megragadnám a lehetőséget, hogy reklámozzam a nem túl felkapott Lélektársak trilógiát. Kicsit fantasy-romantikus jellegű könyv különleges gonoszokkal, erős és szerethető karakterekkel. Úgy érzem Joss Stirling ezen sorozata nincs túlságosan felkapva, pedig egyszerűen fantasztikus!

[Ez ugyebár egy kihívás, és nekem is választanom kell három embert, akiknek majd tovább küldöm, ők pedig legyenek... (én csak két bloggerinának szeretném tovább küldeni) Drusilla Edwards és Zsazsogó Nyáplic (Zsazsi). Akinek van kedve, de nem jelöltem be, az nyugodtan töltse ki! :)]

4 megjegyzés:

  1. Drága Barátnőm!

    Amikor email-ben jelezted, hogy megnyílik (újra) ez a blogod is, nagyon megörültem, mert tudod mennyire szeretem megismerni az embereket a gondolataik alapján, az ilyen személyes(ebb) blogok pedig erről szólnak. A dizájn egyáltalán nem lett csúnya, sőt! Csodaszép. A fejléc még hiányzik, de a vintage-romantikus-melegséget árasztó hangulatot már így is elérted! :)
    Jó volt olvasni a könyvválasztásodat, szerintem nem túlzok, ha kijelentem, hogy a Tíz kicsi néger verhetetlen minden szempontból.
    Tudom, hogy nyaralsz és valószínűleg még csak nem is látod a kommentemet, de addig is sok ihletet kívánok a Tale-hez és a Finding Batman-hez! :)

    Puszil és ölel, Amelia W. J.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ammym!

      Örülök, hogy benéztél és szívből remélem, hogy még párszor be is fogsz, hogy aztán élményekkel, ötletekkel és tanácsokkal felszerelkezve hagyd el. :)
      A dizájnról írt dicséretedet vigyorogva olvastam végig, ugyanis megszenvedtem vele, tekintve, hogy nem használtam benne sok kódot, inkább csak egyenként pakolgattam össze az oldalt, mondhatni darabjaiból. A végeredmény nekem nem tetszett, mert giccsesnek tartom/tartottam a sok rózsával, de örülök, hogy sikerült átadni amit szerettem volna. A fejléc már készen van, remélem elnyerte tetszésedet, mert fejlécet ezelőtt még sohasem készítettem! :P
      A választásom nem csak rajtam állt, mint említettem volt egy kis befolyás, és tetszett, csodálattal olvastam végig a könyvet, de amióta legelsőnek a Tíz kicsi négert olvastam, azóta - akarva-akaratlan - mindig ahhoz hasonlítom a többi AC könyvet. :P
      Igen, a héten és a következőn is nyaralni fogok (sőt két hét kihagyással azután is), de a kommentekre tudok adni egy "nyomi" választ, bár bevallom, telefonról nem a legegyszerűbb. :)

      Viszont kívánom a jókívánságokat, legyen továbbra is kellemes nyarad!

      Viszont ölel, Tiziano Aimée

      Törlés
  2. Szia! (csak semmi extra)

    Még egyszer köszönöm a kis képzelet buborékodnak, hogy épp engem mutatott, mikor a kihívandókat fontolgattad.
    Már ki is töltöttem - én kis telhetetlen.

    üdv, Zsazsi :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió! (nem tudom megállni)

      Amint kitöltöttem, azonnal rád gondoltam, még csak fontolgatni sem kellett. ;) Örülök, hogy kitöltötted, már el is olvastam, de még nem volt időm sem kommentet írni, sem az Erdő Legendáját tovább olvasni... Na, de majd most!

      Ölel, Tiszián

      Törlés