2017. február 4., szombat

Liebster Blog Award

Heyho Darlings!

A mai nap során nyitottam meg az e-mailemet és vettem észre, hogy egy hete küldte Luna K. Fox, a Láthatatlan kötelék írója a Liebster Award-ot. Sajnos azóta szomorúan láttam, hogy blogja bezárt, azonban én úgy döntöttem, kitöltöm a díjat.



Szabályok:

Ismertesd a szabályokat!
Nevezd meg és linkeld be, akitől kaptad és köszönd meg neki!
Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre!
Tegyél fel 10 kérdést!
Jelöld meg azokat a blogokat (10 db), akiknek továbbadod a díjat!

Köszönet & hála:
Luna K. Foxtól kaptam és ezúton is hatalmas hála illeti, amiért rám gondolt, mint lehetséges jelöltre. Nagyon-nagyon örülök neki, és el sem hiszem, hogy megérdemlem.

Válaszaim:

Miért kezdtél el írni?
Ezen a sorozaton nőttem fel. Ennek a sorozatnak hála lettem könyvmoly. J. K. Rowlingnak köszönhetően kezdtem el írni. Rengeteg emlék fűz e könyvekhez: mosolyok és könnyek, izgatottan végigvárt hónapok a következő kötet vagy film miatt. Nem igazi, de tényleg egy varázsvilágba kerültem általa, és boldog voltam minden ott töltött pillanatban. A Harry Potter-sorozat sokat adott nekem, s ahányszor csak ránézek a könyvespolcomra, és meglátom az egymás mellett sorakozó könyveket, kellemes érzés fog el.
10 éves voltam csupán, mikor az első fogalmazás házi feladatom után elhatároztam, hogy belőlem bizony olyan író lesz, mint J. K Rowlingból! Mostmár nem vagyok ilyen naiv, tudom, hogy nem leszek író. Azonban ez nem gátol meg abban az álmomban, hogy kiadják az egyik könyvem. Erre viszont még várni kell, főleg mivel jelenleg a középiskola minden erőmet lefoglalja.

Szeretsz olvasni, vagy nem? Ha igen, mik a kedvenc könyveid?
Természetesen szeretek olvasni, és az egyik kedvenc hobbimként tartom számon, bármilyen egyszerű is. A középiskolai nehézségek mellett a sport, az írás és az olvasás az, ami segít kikapcsolni, és emiatt nagyon hálás vagyok, hogy ezeket a hobbikat tudhatom magaménak.
Akad olyan történeted, amit még nem hoztál a nyilvánosságra?
Ó, nem is egy! Egy majdnem teljesen befejezett fantasy könyv, minimum húsz novella és még három teljes romantikus mű pihen az egyik fiókomban. Ezen kívül szeretnék egy új blogot létrehozni, amint visszarázódok a bloggerkedésbe.

Álneved van, vagy az igazi? Ha álnév, honnan jött az ötlet?
Álnevem van, s a profilt még általános iskolás koromban egy informatika óra keretében hoztam létre, amit azóta lusta voltam megváltoztatni.

Neked mit jelent a család?
A család a biztos alap. A ház, amit nem visz el a szél a viharban. A kapaszkodó, amiért sötétben nyúlsz. Alapvetően nagyon családcentrikusnak gondolom magam és ezen nem is szeretnék változtatni, s a novelláimban, blogjaimban is előfordul a család, mint „szimbólum”.

Melyik a kedvenc design blogod?
Nem igazán használom a dizájn blogokat, mivel programozónak tanulok, többnyire magamnak írok kódot, csak néha veszem segítségét a deviantart nevezetű oldalnak. 

Melyik műfajban szeretsz inkább alkotni: fanfiction, vagy egyedi?
Úgy hiszem, mind a fanfictionnek, mind a saját történetnek meg van a maga bája és szépsége, de ha mindenképpen választanom kellene, akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy az általam kitalált történetek közelebb állnak a szívemhez. Kapott alapanyaggal dolgozni kreativitást igényel, és ilyenkor ügyelnünk kell, nehogy sablonkaraktereket alkossunk. Saját karakter tekintetében már nincse megkötve a kezünk, szárnyalhat a fantáziánk, amit nagyon élvezek. Szeretem, ha a karaktereim, az ő céljaik formálják a cselekményt, s nem fordítva, bár olykor valóban egy esemény alakít hatalmasat az emberen. Én mindkét műfajban szívesen, örömmel alkotok.

Mit tanácsolnál egy kezdő bloggerinának?
A legfontosabb, hogy alázattal csináld, amit csinálsz. Ha ez megvan, és Te magad szereted is, amit csinálsz, akkor mindegy mások mit mondanak, ne foglalkozz vele! Ne elvárások vagy mások miatt írj, hanem magad miatt. Ha a szíved egy szelete benne van, máris elmondhatod, hogy nem végeztél félmunkát!

Mi az az idézet, ami összefoglalja nézeteidet?
Két, saját gondolat képezi személyes „hitvallásomat”. Who watches the watchmen? (Ki őrzi az őrzőket?) illetve Every nightfall is followed by damn (Minden alkonyatot hajnal követ).

Miként tartod egyensúlyban a tanulást, írást, a magánéletedet?
A középiskola – úgy gondolom – jó próba mindenkinek. A megfelelő időbeosztás és az elhatározás itt is kulcsfontosságú, legalábbis nekem eddig bevált. Ugyan az állandó napi ingázások sok időmet elveszi, ezen alkalmak esélyt adnak az ihletszerzésre, az olvasásra és írásra is, ha éppen nem akad tenni/tanulnivaló. Ami viszont nagyon nagy segítséget jelent számomra, az a határidőnaplóm. Szeretek mindent előre megtervezni és lejegyezni, hogy később is emlékezzek rá, és hogy biztosan legyen időm mindenre.

Az én kérdéseim:

Miért kezdtél el írni?
Történetes blogot, vagy személyes blogot olvasol inkább?
Neked mit jelent a család?
Mit tanácsolnál egy kezdő bloggerinának? Mit egy haladónak?
Mit gondolsz a negatív kritikáról? Írtál már valakinek ilyet?
Mi az az idézet, ami a legjobban összefoglalja a te nézeteidet?
Te hogyan tartod egyensúlyban a tanulást, írást, a magánéletedet?
Milyen műfajban szeretsz alkotni?
Fanfictiont vagy egyedi történetet írsz szívesebben?
Top 5 női karakter, akikre felnézel/szeretnél hasonlítani hozzájuk?

Akiknek küldeném a díjat:
Lányok, ti zseniálisok vagytok, ezért szeretném nektek küldeni ezeket a díjakat, sok sikert a kitöltésükhöz! ;) Sajnos több ember nem jutott eszembe, de nekik is tiszta szívből küldöm, remélem örülnek majd neki.

Nyáplic Zsazsogó (Zsazsi)
Skyler Wilson
Helena Z. B.
Dorothy Large
Vivienn J.
Vayne
Sam (és Sazz)

6 megjegyzés:

  1. Szia!!!

    Először is üdv, ismét köreinkben! (Tudom, már egyel korábban visszatértél, de mivel régi Scooby-Do rajongó vagyok (kiskorom "szörnye a szekrényben" a Pterodactilus rém volt a nagynénémék óriáási, kihalt házában) nem akartam belekezdeni a novellába, míg végig nem olvashatom. Csak az érdekességekbe kukkantottam bele. Na mindegy, csak köszönetet akartam mondani a nevezésért és ha esetleg van egy kedvenc sorozatod, amiből kiválogatnád a kedvenc jeleneteidet, szereplőidet, szívesen látlak az újrafazonírozott Sherlock tagom kitöltőinek kurta sorában :D

    üdv, Zsazsi :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsazsi!

      Csak most tettem közzé a kommenteket, és láttam, hogy írtál.
      Ezek szerint te is Scooby rajongó vagy? :) Én az összes epizódot megnéztem elsős-másodikos koromban, és bevallom, azóta is nagyon szeretem őket, pedig már jócskán kinőttem belőlük. Mindenesetre örülök, hogy elkezdted olvasni a novellámat, remélem, tetszik majd.
      A tag-et pedig szíves-örömest kitöltöm, amint van időm, köszönöm a nevezést! :)

      Ölel, Tiszián

      Törlés
  2. Szia!
    Gratulálok a díjhoz, és köszönöm szépen, hogy gondoltál rám!:) <3
    Ezer csók és ölelés,
    Vivienn J.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Vivienn!

      Köszönöm a gratulációdat, a jelölésért pedig igazán nincs mit, bár tudom, hogy a sokadik díjat kapod, ettől függetlenül igazán megérdemled!

      Ölel, Tiszián

      Törlés
  3. Szia!
    Köszönöm szépen a díjat! :) Nagyon aranyos tőled, hogy gondoltál rám, és sajnálom a késői választ. Kitöltöttem a kérdéssort, ha érdekel akkor kukkants be. (http://helenas-glass.blogspot.hu/2017/02/liebster-blog-award.html)
    u.i: Ki őrzi az őrizőket? Csak nem egy másik Angelfall rajongóra akadtam? :)
    ölel, Helena Z. B.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Helena!

      Igazán nicsmit, te is megérdemelted! Semmi gond sincs a késői válaszoddal, én is csak most jutottam el a válaszolásig, amit nagyon sajnálok.
      A bejegyzésedet a díjról már el is olvastam, bár kommentet még nem sikerült összehoznom, majd igyekszem.

      Ölel, Tiszián

      U.i.: Igen, igen Angelfall a javából! A ki őrzi az őrzőket, vagy ki őriz meg az őrizőktől egy nagyon érdekes kérdés, amin sokat gondolkoztam a trilógia elolvasása után, és még mindig nagyon érdekesnek találom, örülök, hogy észrevetted!

      Ölel, Tiszián

      Törlés