2017. június 20., kedd

Summer Book Tag

Kedves Olvasók!

Már készülődik az Amikor… minitrilógia első része is, de addig is kaptam pár kihívást, így azokat is szeretném kitölteni. Ráadásul még olvasnivalóim is vannak, azokkal sem ártana haladni, főként, hogy hozhassak róluk véleményt. Addig viszont, sajnálatos módon várni kell egy kicsit, viszont íme, az első tag, amit Zsazsitól kaptam, és ezúton is köszönök neki, nagyon boldog pillanatokat okozott, imádtam a tag kitöltését.
VÁGJUNK IS BELE!


Milyen könyvet olvastál, amely nyáron játszódik?
Azt hiszem, hogy ide nem létezik jobb válasz, mint Jenny Han: Nyár trilógiája, aminek most a befejezését, az Örökké nyár lesz-t emelném ki. Ez a sorozat egyszerűen fantasztikus, és nem mellesleg még a címe is a nyárra utal!
A második rész vége óta eltelt két év, s ezalatt az idő alatt mind a három főszereplőből egyetemista lett. Belly első-, míg Jeremiah másodéves ugyanabban az intézményben. A lány továbbra is az a visszahúzódóbb típus, inkább a kollégiumban lakik, minthogy beköltözzön egy lányszövetségbe, emellett tökéletesen elvan két barátnőjével, Taylorral és Anikával. A többi szabadidejét pedig Jere-rel tölti, akivel a középiskola utolsó évében jöttek össze. Ezalatt a két év alatt Jeremiah és Belly kapcsolata barátiból őszinte, tiszta, mély és igaz szerelemmé alakult. Olyanná, amilyenre a fiú mindig is vágyott. Jövőjüket illetően tele vannak álmokkal, tervekkel. Már azt is elképzelték, miként töltik majd a hamarosan beköszöntő nyári vakációt.Csakhogy egy utolsó, év végi partin, a bulizós, laza, állandóan pörgő Jere-ről Belly valami olyasmit tud meg, amit legvadabb álmaiban sem gondolt volna, s ez a felismerés szétszakítja őket. Rengeteg fájdalom, és milliónyi könnycsepp után mégis kibékülnek, méghozzá nem is akárhogy. Hogy Jere bizonyítsa szeretetét, megkéri Belly kezét...
Ami a befejezést illeti, minden spoiler nélkül annyit mondok, Jenny Han a legjobb választás mellett döntött. Mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy valakik, vagy akár mindannyian sérülni fognak ennek a lehetetlen helyzetnek a következtében, de ennek így kellett lennie. Bár azért az utolsó fejezetek alatt izgultam ám rendesen, hogy mi sül ki ebből a katyvaszból.
Szóval a végére érve azt mondom, ha szeretnétek egy aranyos, ámde kissé keserédes nyári olvasmányt (happy enddel), akkor a Nyár trilógia megfelelő választás.

„How do you regret one of the best nights of your entire life? You don’t. You remember every word, every look. Even when it hurts, you still remember.”

Melyik könyvbéli karakterrel / karakterekkel töltenél el szívesen egy estét nyári tábortűznél?
Nagyon sok könyves szereplővel jönnék ki jól, és bárkivel szívesen eltöltenék egy estét bármikor, és bárhol, de igyekeztem valaki olyat választani, akivel el is tudnék diskurálni. Ő CONRAD. (A Nyár triógiából, természetesen.)
Conrad férfias, megértő, ha kell gyengéd, ha kell komoly, de legfőképpen érett, és sok téren van tapasztalata, így szerintem könnyen elcseveghetnénk, ha pedig arra kerülne a sor, akár szörfözni is megtaníthat Cousin’s Beachen. Reménykedni szabad…

„So, no. He didn’t give flowers or candy. He gave me the moon and the stars. Infinity.”

Melyik könyvbéli helyszínre mennél el szívesen nyaralni a nyáron?
Ezek a kérdések! Imádom, amiért ilyen nehezen tudok dönteni. Akkor most bemondom a lehető legtipikusabb választ, de komolyan gondolom. A Roxfortba. Egyértelműen. Még ha csak egy nyár erejéig is. De szívesen meglátogatnám például az Útvesztő, a Perzseltföld és a Halálkúra túlélőit azon a helyen, ahol jelenleg tartózkodnak, egyrészt mert gyönyörű lehet, másrészt mert szívesen kérdeznék tőlük egy-két dolgot. Vagy a Suttogó című regény mesebeli tájain is szívesen szerepelnék.

„Don’t walk behind me. I may not lead. Don’t walk in front of me. I may not follow. Just walk beside me and be my friend.”

Mit olvasnál szívesen kötelező olvasmányként ezen a nyáron?
Engem igazából sohasem zavartak a kötelező olvasmányok, mindegyiket szívesen elolvastam, nem igazán zavar, ha egy könyv régies nyelvezetű, vagy nem a legmodernebb. Viszont azzal egyetértek, hogy manapság már nem feltétlenül ezeknek kellene lenniük a kötelező olvasmányoknak, hanem valami sokkal modernebb és újabb könyveknek. De addig is meg kellene próbálnunk élvezni a régieket.
Egyébként már régóta szeretném elolvasni Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő című könyvét, Colleen Hoover: Soha, de soha, illetve Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára cím műveit, szóval most talán ezeket olvasnám szívesen.

Ajánlj egy könyvet erre a nyárra!
Ajánlanék én nem is egyet, de mivel a kérdés elég szigorúan bekorlátozza a lehetőségeimet ezzel az egy szócskával, akkor ezt a könnyű olvasmánynak tűnő, de legbelül nagyon is komoly gondolatokkal foglalkozó, érdekes könyvet mondanám, ami nem más, mint Emily Lockhart: Frankie-Landau Banks dicstelen tetteinek krónikája, ami legbelül izgalmas kérdéseket feszeget.
Teljesen felhangolt állapotban leszel tőle, garantálom. (Ha olvastad a könyvet, érteni fogod a viccet)

„Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.”


Mi az első dolog, ami eszedbe jut a nyár és a könyv szóról?

Olvasás. A parton, az árnyákban, a napon, erkélyen, a hűvös házban, vonaton, buszon, repülőn. Egy izgalmas thriller, egy lebilincselő dráma, egy megríkató romantikus mű, egy véres krimi, egy kiszámíthatatlan fantasy, egy lenyűgöző sci-fi.

Melyik könyvet / könyveket tervezed elolvasni ezen a nyáron?

Én annyira igyekszem elolvasni az összes könyvet, amit kikölcsönzök/letöltök/kölcsönkapok/megveszek, de ezen, és a jövő héten is önkénteskedek, így hiába kezdődik el a nyár, nehézkesen tudok elolvasni ennyi olvasmányt. 

(A négyzetek a pipával a már elolvasott, míg az x-szel a még nem elolvasott könyveket jelölik.)



☑ Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
  Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója
☒  Kristin Cashore: Garabonc, Zsarát, Keserkék
☒  George R. R. Martin: A trónok harca
☒  Markus Zuzak: A könyvtolvaj
☑  Colleen Hoover: Egy nap talán
☒  Dymphna Cusack: Ketten a halál ellen
☒  George Orwell: Állatfarm
☒  Megan Miranda: Minden eltűnt lány
☒  Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
☒  Agatha Christie: A titokzatos Kék vonat
☒  Henrik Ibsen: A vadkacsa
☒  Candace Bushnell: Carrie naplója


Ezek biztosak, de még van olyan 8-10 könyv, amit nem sikerült sem kikölcsönöznöm, sem letöltenem, viszont mindenképpen el szeretném olvasni. A nyár egyrészt nagyon jó olvasásra, másrészt én szeretek nyáron kicsit tanulni (ne nézzetek őrültnek), - hogy ne felejtsem el teljesen a tanultakat, illetve sok programot szoktam szervezni, - kiélvezve, hogy nincsenek kötöttségek, így nem sok idő szokott jutni az olvasásra.
A választott könyvek a műfajukban eltérnek egymástól - ha valaki észrevette -, ez azért van, mert szeretek változatosan olvasni. ;)

A forrás megjelölésével hívj meg három embert ennek a tagnek a kitöltésére!
Skyler, ha egyszer ez eljut hozzád és van kedved kitölteni, akkor hajrá!
Sam, remélem, ezt a taget még nem töltötted ki, vagy ha mégis, akkor esetleg újra megcsinálhatod!
És Vayne, nem tudom, mennyire érdekelnek a book tagek, de neked is küldeném, töltsd ki, ha gondolod!

2 megjegyzés:

  1. Nem töltöttem még ki, köszönöm szépen a kihívást! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Megkönnyebbülés, reméltem, hogy tudok újat mutatni & igazán nincs mit, tudod, hogy megérdemled! ;)

      Törlés